Over mij

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hi! Mijn naam is Monique. Ik ben een veertiger, moeder van twee tienerdochters en sinds een paar jaar ook van twee bonuszoons. Ik ben vrouw van een liefdevolle man en ik ben gelukkig. Verder ben ik nieuwsgierig, leergierig, integer en sta ik open voor verandering. 

Eerder ben ik gescheiden en was ik een alleenstaande moeder. Voor mijn gevoel was ik dat de jaren ervoor ook al. Voordat ik kinderen kreeg werkte ik fulltime bij een grote multinational. Daarna ben ik parttime gaan werken in projectmanagement. 


Waarom Be Yourself?

Er was een periode in mijn leven waarin alles er vanbuiten perfect uitzag. Een goede baan, een mooi huis, een leuk gezin, een druk sociaal leven. Maar intussen was ik mezelf kwijtgeraakt. Wat vond ik ook alweer leuk? Waar sta ik voor? Hoe wil ik mijn leven leiden en hoe wil ik erop terugkijken? 
Mijn vrienden vertelden me dat ik alles had, maar in het geheim dacht ik ‘als je eens wist’. Ik had een verlammend gebrek aan eigenwaarde en had jarenlang de zorg voor mijn gezin en mijn werk gebruikt om mezelf te verdoven.

Mijn probleem was hoe ik over mezelf dacht. De dingen waar ik naar streefde, brachten me geen geluk, omdat ik mij onder alle lagen van ‘succes’ niet goed genoeg voelde. Met dat besef veranderde mijn leven volledig. 

Ik kwam de goede mensen tegen die mij weer in beweging zetten en ik accepteerde eindelijk wie ik was. De keuzes die ik maakte, werden weer mijn keuzes en die waren goed voor mij. Ik begon mijn leven te leven in plaats van alleen maar te bestaan. 

Dit inzicht veranderde zoveel voor mij in positieve zin dat ik mezelf beloofde dat ik andere mensen zou helpen hetzelfde te doen. Dit gun ik iedereen die met dezelfde vragen zit en die zich herkent in mijn situatie. Als je weer wilt leven en daarbij jezelf kunt zijn en je zin wilt geven aan je bestaan, dan help ik je daarmee verder.

Om dat mogelijk te maken ben ik omgeschoold tot Professioneel Coach en ben ik mijn eigen coachingpraktijk Be Yourself Coaching gestart.

Ik werk nu voornamelijk met vrouwen – online, persoonlijk of in-house – om hen te helpen hun eigen kracht en genialiteit te ontdekken en om van het leven te gaan houden waarin ze zich bevinden.

Net zoals iedereen, heb ook ik te maken gehad met verlies. Verlies van mijn baan, van mijn relatie, maar ook van dierbaren. Mede omdat ik daar verschillende keren mee geconfronteerd ben, ben ik mijzelf extra gaan verdiepen in rouwverwerking en rouwverwerking bij kinderen.

Het geeft mij zingeving en voldoening om andere mensen te begeleiden en te zien hoe nieuwe inzichten ontstaan en hoe positief mensen hierop reageren en er innerlijk geluk ontstaat.

Wat kan ik voor jou betekenen?


En verder over mij…

  • Ik heb mijn post-HBO-opleiding tot professioneel coach gedaan op de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel.
  • Ik ben gecertificeerd en aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). NOBCO staat bekend als dé organisatie voor professionele coaches met kennis en ervaring. Dat betekent dat ik praktijkervaring heb, mijn vakkennis up-to-date houd en regelmatig intervisies doe. Ik heb daardoor ook een breed netwerk aan bekwame therapeuten en coaches.
  • Naast mijn eigen praktijk ben ik als coach aangesloten bij de Vitaliteitsgroep.
  • In mijn vrije tijd doe ik aan spinning, yoga, mountainbiken en lees ik graag boeken en plan ik graag buitenlandse tripjes.
  • Ik hou van gezelligheid, een goed glas wijn, uit eten gaan en tijd met mijn gezin en andere naasten doorbrengen. 

Boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek

Wil jij jezelf beter begrijpen en jezelf verder ontwikkelen?